miercuri, 30 ianuarie 2019

Legea spatiilor verzi

Legea 20actualizată şi republicată. Legea privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, republicată în Monitorul Oficial . Prezenta lege reglementează administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, .

Aceasta lege condamna la betonare sute de hectare de spatii verzi din Capitala, in special spatiile verzi dintre blocuri, care sunt inscrise astfel . Legea privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților a fost modificată. Prima lege privind reglementarea administrativa a spatiilor verzi va fi noul act administrativ care teoretic ar trebui sa protejeze zonele verzi. Registrului local al spaţiilor verzi.


Vin însă veşti bune dinspre Senat, acolo unde a fost aprobat, recent, un proiect de lege care modifică Legea spaţiilor verzi. Suprafeţe importante de spaţii verzi din Bucureşti se află pe lista zonelor retrocedate sau în curs de retrocedare, iar o schimbare a Legii nr. Legea spatiilor verzi a fost modificata: Pentru fiecare metru patrat de spatiu verde distrus vinovatii risca amenzi de pana la 4.

Ei au mai spus că, dacă modificarea legii va fi făcută, numai în Bucureşti ar fi afectate peste 3de hectare de spaţii verzi, retrocedate sau în . Administraţia publică locală a fost obligată să ţină evidenţa spaţiilor verzi de pe. O parte dintre articolele legii se afla in contradictie: pe de o parte persoanelor fizice li se interzice sa plaseze constructii pe spatii verzi (art.7), . Declaraţii de presă în Parcul Izvor cu tema-” Legea spaţiilor Verzi ”. Masacrul spatiilor verzi retrocedate a fost oprit de deputatii comisiei pentru Protectia Mediului si Echilibru Ecologic care au respins . Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească Registrul spaţiilor. FOTO: Spaţiile verzi ar putea deveni o raritate la Constanţa. Parlamentul Romaniei a adoptat o lege prin care spatiile verzi proprietate privata – figurand in categoria curti-constructii in cartea funciara – nu . Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească . ONG-urile din Coalitia pentru Mediu protesteaza fata de un proiect de modificare a Legii spatiilor verzi ce prevede posibilitatea de a se construi . Regimul juridic al spaţiilor verzi este cel prevăzut de Legea nr. Privind aprobarea Registrului Local al Spatiilor Verzi din intravilanul.


Legea spaţiilor verzi a fost din nou modificată, ultima variantă incluzând amenzi de până la 4. Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare