marți, 19 februarie 2019

Despre compost

Compostul obişnuit, cunoscut sub numele de „compost rece” presupune să punem o varietate de materiale organice intr-o cutie pentru . Compostul este una dintre ”armele” producătorilor care doresc să obțină o producție bună, dar și legume cu gust. Compostul este cel mai bun ingrasamant ecologic.

In natura in procesele biologice din paduri, la straturile superioare ale solului se formeaza . Compostul este ceea ce rămâne după descompunerea plantelor şi a altor organisme vii – o substanţă închisă la culoare, sfărâmicioasă şi de consistenţa . Info - tehnologii ecologice pentru protectia mediului. Compostul rezultat astfel este mai bogat în substanţe nutritive decât orice alt îngrăşământ artificial.

Obţinerea unui compost de calitate este . Resturile vegetale ale plantelor: frunze, crengi, iarba si resturi de legume-fructe care nu au fost fierte,coapte sau . Pamantul din gradina, solul fertil in care au loc procese fizice, chimice si biologice, are o compozitie destul de complexa. Compostarea este una dintre subiectele mele preferate. Am vorbit despre asta în mai multe rânduri, aici și aici. Stiri si informatii despre preparare compost. Informatii, articole, poze si video despre preparare compost.


Economiseste banii pe ingrasaminte folosind compost si extrase din compost! Afla cum functioneaza, cum se folosesc, si cum pot fi produse in ferma proprie!

Pentru a construi o grămadă de compost bun trebuie să știți pentru început cum să alegeți locul unde se amplasează grămada de compost. Stiri si informatii despre compost. Informatii, articole, poze si video despre compost. Incintele pentru compost sunt de două feluri: statice şi rotative.


Ambele tipuri necesită ca întreg conţinutul lor să fie întors periodic pentru a-l . Pentru a se forma un bun compost, trebuiesc asigurate condiţii optime de viaţă pentru microorganismele care realizează procesul de . Cum se face compostul: pasi de lucru, materiale, proportii, recipiente, perioada. Intr-un cuvant, tot ce trebuie sa stii. Am văzut că acestea sunt bio-degradabile, adică pot . TRANSFORMAREA FRUNZELOR IN COMPOST - Frunzele care cad toamna din copaci sunt foarte valoroase pentru gradina dumneavoastra deoarece ele . As dori mai multe informatii de la cei priceputi in domeniu , cu privire la compost. Doresc sa amenajez in vara asta un spatiu unde sa imi fabric . Acum că se apropie vremea plantării, este din nou nevoie de mai mult sol.


Compostul, îndeosebi, se pretează la aşa ceva. Este bogat în nutrienţi şi minerale şi, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare