miercuri, 19 septembrie 2018

Cisnadioara cetate

La vreo km de Sibiu, la Cisnădioara (adică aici) se ridică în vârful unui deal una dintre cele mai vechi bazilici romanice din Transilvania – Biserica-Cetate . Cetatea Cisnădioara (Michelsberg) a fost construită între anii 1162-1223. Se află pe un deal de m și oferă priveliști frumoase de .

Acestea aveau uşi de stejar şi puteau fi blocate din interior; pe aici erau aruncaţi bolovanii asupra celor ce încercau să atace cetatea. Sub Cetate”, iar în apropiere de pensiunea „Forum” a fost deschis în 20încă un local. Pensiunea Sub Cetate din Cisnadioara, cazare in judetul Sibiu, un loc de basm unde sa iti petreci momentele fericite.


Cetatea de la Cisnădioara, un loc la înălțime.

Cisnadioara – Biserica fortificata (Cetate). Satul Cisnădioara este situat în apropierea orașului Cisnădie, la o distanță de aproximativ . Biserica Cisnădioara este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania.

Dacă printre destinaţiile voastre de vacanţă se numără şi judeţul Sibiu, faceţi un popas, pentru câteva ore, la Cetatea Cisnădioara. Pensiunea '' Subcetate'' este situata in centrul Cisnadioarei, la poalele Cetatii, foarte aproape de cea mai importanta atractie turistica a Cisnadioarei, Biserica . Vila Umbra Cetatii e situata intr-o zona superba, cu un peisaj montan deosebit, oferindu-va o panorama asupra intregii zone Cisnadioara. Cetatea Cisnadioara este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. Biserica este atestata documentar la 122 cand . Pensiunea Sub Cetate este situată în Cisnădioara, chiar lângă Dealul Cetăţii şi Biserica Fortificată şi oferă camere dotate cu TV prin cablu, precum și un. An de an, numeroși turiști vizitează satul Cisnădioara.


Merită văzute atât situl în sine cât și cetatea de pe deal cu biserica romană datând din secolul al 13-lea. Cisnădioara se află la aproximativ km de Sibiu, în vârful unui deal, răsărind de nicăieri în. Biserica-Cetate Sfântul Mihail – Cisnădioara. Biserica-cetate din Cisnădioara - Frumoasa de piatră din vârful dealului.


Cisnădioara este un sat aflat în imediata apropiere a orașului Cisnădie, la o distanță . Dealul Sfantul Mihail, Cisnadioara. Intrebati de chiei, la doamna Fleps Erika, la nr. Supranumită ''cetate'' de către localnici, biserica fortificată a Sfântului Mihail se găsește în vârful unui deal stâncos, pe un platou îngust al .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare