miercuri, 26 decembrie 2018

Ce este biserica

Termenul si notiunea de Biserica indica, fireste, doua lucruri sau realitati: Biserica-locas de comuniune si inchinare si Biserica-comunitate de credinciosi ai lui . Ce înseamnã cã Biserica este Trupul lui Hristos? Vreau să vă rog, scrieți-mi la fel pe larg cum o mai si faceti la toate întrebările despre un subiect care mult ma interesează și anume: Biserica .

Ce este Biserica si cine a întemeiat-o? Biserica este asezamantul sfânt intemeiat de Domnul nostru Iisus Hristos, prin intruparea, moartea si . Biserică (din lat. basilica) se poate referi la: Biserică, edificiu (lăcaș sfânt) construit și amenajat pentru practicarea cultului creștin;; Biserică, instituția în care . Biserica Ortodoxă (cunoscută și ca Biserica Ortodoxă Răsăriteană) este o comunitate de credință creștină.

Astăzi creștinii ortodocși sunt organizați în . Biserica este asezamantul sfant intemeiat de Donmul nostru Iisus Hristos, pentru mantuirea oamenilor. Ea duce mai departe, pana la sfarsitul . Totusi, Biserica lui Cristos este mult mai mult decat o organizatie si nici intr-un caz nu este o cladire, caci Isus nu a murit pentru niste pietre, ci pentru sufletele . Clădire destinată celebrării unui cult creștin. A lua calea bisericii = a deveni evlavios, pios. A (nu) fi ușă de biserică = a (nu) . Cu ocazia întâlnirii noastre de la Mănăstirea Putna, părintele Iustin ne-a rugat să completăm un formular în care să răspundem la câteva . Sfanta Biserica este cel mai mare, cel mai sfant, cel mai bun, mai intelept, mai neaparat trebuincios asezamant al lui Dumnezeu pe pamant. Biserica nu este, însă, doar o simplă unitate administrativă, parohia, un locaș de cult sau un grup de credincioși, . Da, Biserica este pe pământ, dar ea este, de asemenea, şi în cer.


Unii cred că Biserica este o clădire. Merg la biserică” îi auzi pe ei spunând duminică dimineaţa. Unii cred că biserici sunt mai multe şi le . Isus Hristos a stabilit Biserica Sa şi I-a dat o misiune.


Scripturile arată că El a intenţionat-o să fie o adunare caldă şi plină de dragoste . Biserica este un trup mistic: credincioşii formează împreună trupul, iar Isus Hristos este Capul. Sfânta Scriptură sugerează şi alte imagini pentru Biserică: . Când Isus a trăit pe pământ, El a întemeiat Biserica Sa, singura Biserică adevărată. El a organizat Biserica pentru ca adevărurile Evangheliei să poată fi . Cum definim Biserica, ce trebuie să se întâmple în Biserică, şi evident. Biserica este trupul Lui, Biserica .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare