vineri, 28 decembrie 2018

Reciclarea deseurilor

Reciclarea reprezintă introducerea unor reziduuri sau deșeuri într-un proces tehnologic pentru a obține reutilizarea și valorificarea. Dintre toate țările europene, România reciclează numai din întreg. Energia economisită prin reciclarea unei sticle de plastic alimentează un bec de .

Pentru reciclare, sticla se poate depozita în recipiente, containere sau centre de colectare selective pentru a fi reciclate. Acestea se pot recicla în procent de . Procesul de reciclare a hârtiei presupune următoarele acțiuni principale: depozitarea hârtiei în containere galbene cu destinația hârtie și carton; . Deșeurile electronice sunt fabricate dintr-o gamă variată de materiale: plastic, sticlă, metale grele și metale prețioase.

Acestea sunt dăunatoare pentru mediul . Accesați Reciclarea - În Uniunea Europeană, producătorii de baterii sunt obligați să colecteze deșeurile acestor produse în proporție de cel puțin. Reciclarea deseurilor referat,referat Reciclarea deseurilor si a reziduurilor,Reciclarea desurilor pe baza de hartie,Reciclarea aplicata in industria japoneza d. Reciclarea deseurilor a ajuns sa fie o problema de maxima importanta pentru salubritatea generala a Terrei, amplaorea fenomenului conditionand in mare parte . Reciclarea materialelor refolosibile reduce drastic consumul resurselor naturale. De asemenea, prin reciclarea deşeurilor de hârtie se elimină clorul toxic . Reciclarea reduce cantitatea de deseuri ce trebuie depozitata in gropi de gunoi sau incinerata; Fiecare tona de hartie reciclata salveaza copaci; Energia pe . Procesul reciclarii industriale a materialelor refolosibile sau a deseurilor include anumite operatii tehnologice prin care materialele respective sunt transformate . Gestionarea deșeurilor, cunoscută și ca managementul deșeurilor, se referă la educația privind colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și depozitarea .

Reciclarea - Reciclarea materialelor plastice s-a dezvoltat constant si se realizeaza intr-o gama larga in multe tari. O atenţie cu adevărat majoră a început să se acorde reciclării deşeurilor, abia în anii '7 datorită creşterii vertiginoase a preţului petrolului. TIPURI DE DESEURI Deseuri Deseurile sunt acele substante sau obiecte pe care. De asemenea, prin reciclarea deşeurilor de hârtie, se elimină clorul toxic, necesar producerii hârtiei albe.


Referat Ecologie - Reciclarea sticlei - Reciclarea sticlei reprezinta procesul de transformare a deseurilor de sticla in produse reutilizabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare