joi, 28 septembrie 2017

Vaporul cu aburi

Mulți specialiști cred că Robert Fulton a fost inventatorul navei cu abur. Vaporul este o navă (sau vas) propulsată de un motor propriu. Inițial, prin „vapor” erau desemnate navele propulsate de mașini cu abur.

Inventarea vaporului cu aburi este adeseori atribuită lui Fulton, deşi alţii proiectaseră şi construiseră vapoare cu aburi funcţionale înaintea lui. In acea zi, un vas actionat cu aburi s-a incumetat pentru prima data sa traverseze apele . Meritul acestuia constă în demonstrarea faptului că, un vapor bine. Nu este de mirare ca in aceste conditii, pasagerii primelor vapoare erau.

Citeste toate materialele despre vapor cu aburi pe Descopera. Vaporul cu zbaturi Borcea Braila prima nava cu propulsie proprie construita. No response to “Cine a inventat vaporul cu aburi? Vaporul dateaza din secolul si a fost relansat la apa in Memphis. Invitatul special al ceremoniei a fost Priscilla Presley, fosta sotie a lui Elvis . Astăzi s-au împlinit 1de ani de la construirea vaporului cu aburi şi zbaturi Borcea, primul construit de ingineri navali români.


Trebuiau să meargă la Glasgow să se îmbarce pe vaporul cu aburi care, pe traseul zilnic de la metropolă la Oban, nu făcea escală în acel punct al coastei. Un vapor pe care propria slăbiciune îl îmbolnăvește nu are patosul unui.

Eficiența unui vapor cu aburi constă nu atât în curajul lui, cât în puterea pe care o . Dumneata îți iei locurile pentru Châlons, în cupeu. Vaporul a fost faurit in atelierele ungare Ganzdanubius din Budapesta, fiind dotata cu o masina cu aburi de ultimul tip la acea vreme. Istoria marinei a fost marcata de ziua martie 180 cand marea a fost traversata pentru prima data de catre un vapor actionat cu aburi, traseul fiind din Anglia . Vaporul pe Aburi din Rotterdam, cunoscut si sub numele de SS Roterdam, sau „Grande Dame”, a fost construit la data de Septembrie 195 la cererea . Inginerul american Robert Fulton a inventat vaporul cu aburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare