joi, 7 iunie 2018

Clasificarea rocilor

Caracteristici; Clasificarea rocilor. Rocile sedimentare sunt rocile care s-au format prin erodarea sau roaderea substanțelor minerale și depozitarea . Clasificarea rocilor după modul de formare.

Rocile magmatice s-au format prin:. Clasificarea rocilor, magmatice, metamorfice, sedimentare. Alcătuirea petrografică a scoarţei terestre 4. Petrografia – este ştiinţa care studiază rocile din punct de vedere al .

Aceste roci se formează prin răcirea şi cristalizarea topiturii de silicaţi (magmei). Pot fi clasificate în funcţie de proporţia de oxid de siliciu şi . Pe suprafata globului terestru se intalnesc trei tipuri distincte de roci: magmatice, sedimentare si metamorfice. Asocierea mineralelor in rocile magmatice se face dupa anumite legi petrografice. Mineralele din constitutia rocilor magmatice se clasifica in raport cu geneza . Clasificarea generală a rocilor în funcție de localizarea proceselor și poziția . Sistematica rocilor sedimentare- principii de clasificare.


Transportul si acumularea clastelor. Clasificarea rocilor din punctul de vedere al forabilităţii, serveşte la planificarea lucrărilor de foraj, la elaborarea devizelor şi a normativelor de .

COMPOZITIA SCOARTEI TERETRE: MINERALE SI ROCI. Mineralele intra in compozitia rocilor. CLASIFICAREA ROCILOR DUPA MODUL DE FORMARE. Roci epiclastice polimictice: brecii si conglomerate poligene, gresii litice, arcoze,.


Clasificarea rocilor piroclastice are la baza criterii granulometrice si . Petrografia este o disciplinǎ a petrologiei care are ca obiective clasificarea şi descrierea rocilor luând în considerare componenţa mineralogicǎ . CLASIFICAREA ROCILOR ªI A MASIVELOR DE ROCÅ. Rocile sunt asocia¡ii de minerale legate între ele prin for¡e de coeziune, direct sau . Mineralele rocilor metamorfice; Formarea si cresterea mineralelor in timpul metamorfismului (blasteza); 5. Nomenclatura si clasificarea rocilor metamorfice; . Laboratorul Clasificarea Rocilor - Constructii, pentru facultate, uploadat in Biblioteca RegieLive (ID#313794). ROCILE VULCANICE (MAGMATICE) Scoarţa terestră şi-a început existenţa sub formă lichidă, ca rocă topită.


Văzut din spaţiu, Pământul primitiv oferea o . Rocile – agregate formate din minerale (cristaline sau amorfe).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare