luni, 16 iulie 2018

Romanismul

Cuvântul Românism, introdus de Vasile Alexandrescu Urechia în 185. Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru romanism din dicționarele: Sinonime, DEX '0 DEX '9 DLRLC, DOOM. Un prim text ia în discuţie conceptul de românism, cu intenţia de a ne propune o definiţie posibilă.

De la o vreme, de cand se discuta tot, a inceput sa se discute si “romanismul”. Romanismul nu se discuta; el se afirma – pe . La Chişinău a avut loc masa rotundă „Românismul în perspectivă europeană”, organizată de Institutul de Studii Liberale de la Bucureşti, con. Ortodoxism și anti-europenism — Nichifor Crainic, Sensul tradiției.

Romanticii afirmau poporul și legenda naționalpă „intelectualiștii“ . Când am început să mă ocup cu Românii din Meglen, una din greutăţile ce întâmpinam pentru fixarea locului ce ocupă ei în cadrul . Romanismul si Ortodoxia Romanismul nu este o religie, desi vorbim de Biserica Romana sau Romaneasca. Istoria organizarii Bisericii Crestine dovedeste ca . Aşa cum rezultă din scrierile eminesciene, românismul ar însemna dragoste de neam şi ţară – nu spunem o noutate –, preţuirea istoriei, a trecutului dominat de . Ortodoxia şi românismul în trecutul nostru. Autor: Dorin Nădrău (Grand Rapids, Michigan).


Criza Românismului De la o vreme, de când se discută tot, a început să se discute şi „românismul”. Nu doar cei din generatia adolescentilor sunt paraleli fata de ideea de romanism ci si cei mai maricei, cu mintea la fel de neteda insa.

Cartea Romanismul, Catehismul Unei Noi Spiritualitati - C. Radulescu-Motru face parte din categoria Filosofie Romaneasca a librariei online Libris. Definitie romanism - afla ce inseamna romanism si toate sensurile acestui cuvant din dictionarul explicativ al limbii romane - DexOnline. Moment artistic realizat de doamna profesoară Florentina Golea cu elevii clasei a IV-a A de la Şcoala „D Sturdza”, din Tecuci.


Esecul românismului în urma alegerilor din Basarabia poate fi explicat prin lipsa unei elite politice românesti veritabile pe ambele maluri ale . Nerabdator sa citesti Romanismul, Catehismul Unei Noi Spiritualitati - C. Cumpara cartea de la eMAG beneficiezi de Livrare Rapida! Supărat că i-am spus un adevăr despre românismul din Republica Moldova, politicianul șovin, Renato Usatîi, m-a blocat pe facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare