joi, 28 mai 2015

Vopsirea hainelor cu plante

Lumea vie a plantelor ne surprinde in fiecare anotimp cu bogatia si. Aceleaşi plante şi aceleaşi reţete erau folosite şi pentru vopsirea ouălor. Până acum o sută de ani, nu purta nimeni haine negre în semn de .

Despre vopsirea naturala a textilelor. Fetelor,va rog mult,orice informatie mi-ar fi de folos! Cu ce putem vopsi,ce culori obtinem,cum se stabilizeaza culorile pe . Coloranţii naturali după provenienţa lor, sînt de origine vegetală – din plante, de origine animalieră – din moluşte, insecte ş.

DianaDumitrescu a scris: Pliculetele de vopsea Gallus (Astral) nu mi-au. Tratamentele din plante pentru vopsirea parului actioneaza insa progresiv. Tocmai de aceea ele vor fi aplicate cu regularitate, pana la obtinerea nuantei dorite.


Probabil cea mai populara planta care deschide nuanta parului este musetelul. Pentru a prepara vopseaua, lasa la fiert o jumatate de cana de . Tema de lucru a fost vopsirea cu plante tinctoriale, o practică din păcate aproape uitată. Totuși, Daniela Frumușeanu este preocupată de mai .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare