miercuri, 19 august 2015

Covorul moldovenesc

Arta covorului popular moldovenesc e adînc originală şi autentică prin tradiţiile sale. Ea a adus cu sine din secol în secol motive originale străvechi cu anumite . Covorul țesut manual are un rol deosebit în tradiția noastră.

Acesta conţine în sine o artă de opinie . Casa tradiţională moldovenească neapărat e împodobită cu covoare: pe perete, paturi, pe podea. Această tradiţie de a folosi covoare la . Covorul este o țesătură groasă de lână (uneori combinată cu bumbac, cânepă, mătase) cu desene.

Enciclopedia sovietică moldovenească, Chișinău, vol. Tesaturi, Covoare Produse Asemanatoare cu: VAND COVOARE MOLDOVENESTI DE LANA - PRET incepand de la 6Lei. Covoare moldovenești de la Muzeul Național de Etnografie și Istorie.


Covoare tradiționale moldovenești din patrimoniul Muzeului . Covoarele moldoveneşti ţesute manual - ne-au dus faima în întreaga lume, iar astăzi sunt pe cale de dispariţie . Veste extraordinară pentru covorul tradițional românesc. Ministrul Culturii și Sportului din Qatar, Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, a fost invitat de omologul său .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare