vineri, 9 martie 2018

Raia capului la pisici

Râia notoedrică este o boală extrem de contagioasă la pisici, care este. Raia care afecteaza pisicile este cauzata de un parazit ce poarta denumirea de Notoedres cati. Asemeni raiei canine, aceasta conditie .

Raia Auriculara, afectiune parazitara comuna, intalnita frecvent la puii de caine sau pisica, cu varsta de pana la un an. Atunci cand cainele sau pisica isi scutura frecvent capul si isi scarpina des urechile, daca acestea sunt murdare si miros urat aceste manifestari pot fi semnele . Pisicile si cainii se confrunta cu probleme ale urechilor in fiecare zi. Raia la pisici este foarte des intalnita, iar simptomele sunt tipice: pisica isi scutura capul, isi zgarie urechile, uneori chiar pana ce se raneste.

Pisicile cu raie auriculara lasa in urma cruste maronii care cad din urechi, se scarpina foarte tare, tin capul inclinat, scutura capul. Râia auriculara (căpuşele de ureche) este o afecţiune a urechii care are .

Acum zile am incercat sa salvez o pisicuta vagaboanda de doar luni de pe strada binenteles nestiind ca are raie. Denumita si otodectoza , raia auriculara a pisicilor este o otita externa. Cea mai frecventă râie la câini și pisici este râia sarcoptică, produsă de parazitul numit Sarcoptes Scabiei.


Parazitul pătrunde în organism și . Localizările se fac la nivelul capului, în jurul buzelor şi ochilor, pe gât, spate şi. Râia sarcoptica la cîine este foarte contagioasă şi se întinde repede pe tot . Orice pisica infectata cu virusul leucemiei feline, virusul imunodeficientei feline, diabet. Fata de caini, care nu transmit capusele la alti caini, pisicile cu raie . Raia sau scabia, este o boala parazitara, foarte contagioasa determinata de. Este intalnitea atat la caini cat si la pisici.


Cainele si pisica, din pacate, pot suferi si de anumite boli de piele grupate sintetic in categoria RAIE. Situatia ciudata este data mai ales atunci . Pisicile sunt în topul alegerilor făcute de iubitorii de animale români atunci când îşi. Râia se observă în zona urechilor la pisică; aceasta începe să se scarpine . Cele mai importante simptome ale otitei la caine si pisica sunt urmatoarele:.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare