vineri, 30 octombrie 2015

Zatul de cafea pentru plante

Zatul de cafea poate fi folosit ca ingrasamant pentru brazde, plante in ghivece si jardinière dar si pentru plantele de interior. Zaţul de cafea este foarte apreciat de plantele pentru care este indicat îngrăşămint aci precum coacăzul, buxusul, coniferele, azaleele, trandafirii şi unii pomi . Zațul de cafea poate avea mai multe întrebuințări în grădină, în cultura de legume, de plante aromatice sau de flori.

Plantele de apartament, de exemplu, vor primi un ingrasamant mai putin expus. La fel ca zatul de cafea, cojile de oua pot constitui un bun ingrasamant pentru . Ai observat în grădină furnici, melci şi alte insecte dăunătoare plantelor? Presară zaţul de cafea în zonele cu probleme pentru a ţine la distanţă .

Daca alegi sa folosesti zatul de cafea ca mulci, afla ca aceasta. Foloseste zatul de cafea ca ingrasamant pentru plante. Imprastie zatul la baza plantei, apoi ingroapa-l superficial. Cafeaua este o bautura minunata si benefica, dar utilizarile ei depasesc.


Astfel, folositi zatul de cafea la baza unor plante precum tufisuri de trandafiri, rododendroni, azalea, camelia si arbusti precum tuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare