vineri, 11 decembrie 2015

Intrun ion negativ numarul de electroni

Intr-un ion negativ,numarul de electroni din invelisul de electroni este mai. Intr-un ion negativ, numarul protonilor din nucleu este mai. Un atom neutru din punct de vedere electric are un număr de electroni egal cu.

Numărul de electroni influențează proprietățile magnetice ale unui atom. Nucleul atomic are sarci-na electrica pozitiva, data de numarul protonilor. Intr-un ion negativ numarul electronilor din invelis este mai mare decat numarul . Ioni pozitivi se formeaza prin cedare de electroni iar cei negativi prin acceptare. Elementele cu ioni pozitivi cedeaza un nr de electoni de pe .

Numǎrul electronilor de pe stratul de valenŃǎ al atomului de clor indicǎ numǎrul. Legătura covalentă polară se realizează prin transfer de electroni. Comportarea fiecărui electron într-un atom poate fi descrisă de o funcție matematică. Numărul maxim de electroni de în orbitalii de tip d este: a) b) c) 10.


Afara din nucleu, numarul de neutroni scade continuu, injumatatindu-se la fiecare. Doi atomi de hidrogen isi pun in comun electronii intr-un nor electronic unic ce . Electronul distinctiv al atomului de sodiu se găseşte pe stratul: a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare