luni, 23 mai 2016

Nufăr galben

Este plantă acvatică cu rizom gros, fixat, din care cresc frunze foarte lung pețiolate, cu limb ovat, cordat și plutitor. Florile sunt galbene, cu sepale mari, verzui . Este o planta ierboasa perena, cu dimensiuni intre 1-5m, intilnita mai ales in ape cu adancimi mici si medii, lin curgatoare, .

Nufarul Galben are o perioada lunga de inflorire incepand in luna mai si tinand pana la sfarsitul lunii august. Nufarul iubeste lumina astfel plantarea se va face . Denumire stiintifica: Nuphar lutea. Nufarul galben este o planta bine reprezentata, avand un rizom foarte gros (circa cm grosime) si foarte .

Nufarul galben- Spre deosebire de nufarul alb, acesta creste si in zonele umbrite. Nufarul galben se poate planta si la o adancime de m. Nufarul galben– Spre deosebire de nufarul alb, acesta creste si in zonele umbrite. Cele două specii de nuferi îndeobşte cunoscute la noi în ţară, adică nufărul alb (Nymphaea alba) şi nufărul galben (Nuphar lutea) fac parte din . Are sepale petaloide, galbene, iar în interiorul lor se află numeroase petale, mai mici ca sepalele.


Creşte prin apele stagnante, lin curgătoare. La noi in tara este raspandit si popular si nufarul galben. Cea mai mare diferenta fata de nufarul alb, in afara de culoarea galben aprins, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare