joi, 25 februarie 2016

Raia sarcoptica la pisici

RAIA SARCOPTICA LA CAINE SI PISICA. Raia sarcoptica sau raia corpului sau scabia este o dermatoza cu eiologie parazitara foarte contagioasa cu caracter . Epilepsia la pisici – simptome, cauze şi tratament.

Cu toţii ne iubim pisicuţele şi am vrea să le ştim sănătoase cât mai mult posibil. Raia sau scabia, este o boala parazitara, foarte contagioasa determinata de parazitismul. Raia sarcoptica, specifica cainilor se manifesta prin:.


Cea mai frecventă râie la câini și pisici este râia sarcoptică, produsă de parazitul numit Sarcoptes Scabiei.

Parazitul pătrunde în organism și . Cainele si pisica, din pacate, pot suferi si de anumite boli de piele grupate. Este vorba de raia Sarcoptica, produsa de Sarcoptes scabiei. Pisica nu este parazitata de catre acarienii din genul sarcoptes , deci la acest animal nu vom intilni raie sarcoptica. La caine, raia este de doua feluri: sarcoptica si demodecica.


Accidental aceasta boala poate afecta și pisicile care au imunitatea scazuta, . Râia notoedrică este o boală extrem de contagioasă la pisici, care este. Raia auriculara a pisicii este o boala frecvent intalnita, dar care poate fi tratata. Este important sa fie detectata la timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare