miercuri, 29 iunie 2016

Prima cale ferata

Un strămoș mai sigur al căii ferate este calea cu făgașe de lemn, a cărei. Prima cale ferată publică din lume a fost inaugurată în 18și a funcționat până în . La inaugurare avea km lungime, .

CFR, ca instituție, a fost fondată în 188 după ce prima cale ferată pe teritoriul actual al României a fost deschisă în 1854. Romania libera - stiri iesite din tipar - actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video. CFR, ca instituţie, a fost fondată în 188 iar prima cale ferată pe teritoriul actual al României a fost deschisa în 1854. Pe actualul teritoriu al României, prima .

Prima linie de cale ferata din lume - Inceputul secolului al XIX-lea marcheaza nasterea caii ferate, adevarata aventura tehnica feroviara . Dacă termenul de „cale ferată” este interpretat în sensul modern al cuvântului, originile acesteia se regăsesc în Anglia, la începutul secolului al . Calea ferată Arad - Podgoria, prima electrificată din România, a împlinit 1de ani. Aniversarea a fost marcată printr-un simpozion. Județul Giurgiu se mândrește cu prima linie de cale ferată construită în România, dar și cu primul port fluvial din ţară cu legătură feroviară . Prima linie de cale ferată de pe teritoriul actual al României a fost construită şi inaugurată pe august 18pe traseul Oraviţa – Iam – Baziaşi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare